Wat zijn gembershots?

Gembershots worden steeds populairder. Men drinkt ze tegenwoordig omdat ze zorgen voor een goede start van de dag of voor een boost van het immuunsysteem. Toch weten veel mensen niet precies wat gembershots zijn en waarom ze goed voor de gezondheid zijn. In dit artikel gaan wij dieper in op de invloed van gembershots op jouw dag en gezondheid.

Wat zijn gembershots?

Een gembershot is een scherp, intens drankje van ongeveer 20 ml sap, geperst uit de gemberwortel. De scherpte van het gembershot geeft je direct een opgewekt gevoel in de ochtend. De gemberwortel is oorspronkelijk afkomstig uit Zuidoost-Azië en wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele geneeskunde. Gember staat daarom al langer bekend vanwege zijn gezondheidsvoordelen. 

Zijn gembershots goed voor de gezondheid?

Gember staat al eeuwen bekend om allerlei gezondheidsvoordelen. De actieve stoffen in gember hebben namelijk potentieel geneeskrachtige eigenschappen. Zo kent gember een aantal gezondheidsvoordelen, zoals:

Gember kan je immuunsysteem versterken

Onderzoek toont aan dat gember stoffen bevat die belangrijk zijn voor een sterk immuunsysteem. De stof gingerol zorgt ervoor dat de immuuncellen in het lichaam in een verhoogde staat van waakzaamheid worden gebracht. 

Gember kan helpen tegen ontstekingen

Ook bevat de stof gingerol antioxidanten en andere ontstekingsremmende eigenschappen. Hierdoor kan gember helpen de productie van ontstekingsbevorderende moleculen in het lichaam te verminderen. 

Gember kan helpen bij het afvallen

Ook heeft gember verschillende eigenschappen die kunnen bijdragen aan gewichtsverlies. De consumptie van gember kan je bloedsuikerspiegel doen verlagen. Gember zorgt er namelijk voor dat glucose sneller wordt opgenomen door je spier- en vetcellen.

Gember kan misselijkheid en braken verminderen

Gember kan misselijkheid en braken verminderen dankzij de aanwezigheid gingerol, die de spijsvertering bevordert en de beweging van voedsel door de maag versnelt. Deze eigenschappen kunnen helpen om een kalmerend effect op de maag te hebben en de symptomen van misselijkheid te verlichten.

Gember kan de gezondheid van het hart en de bloedvaten verbeteren

Een voordeel van gember is dat het helpt bij het verlagen van het cholesterolgehalte in het bloed. Ons lichaam heeft cholesterol nodig, maar een te hoog gehalte kan leiden tot hart- en vaatziekten. Onderzoek laat zien dat mensen die dagelijks gember gebruiken een verlaging zagen in hun cholesterolniveau.

Gember kan slaapproblemen wegnemen

Gember kan ook effectief zijn in het wegnemen van slaapproblemen, gember is namelijk een goede bron van zink. Zink is nodig om het slaaphormoon melatonine aan te maken. Daarnaast bevat gemberthee, in tegenstelling tot veel andere soorten thee, géén cafeïne. Daardoor is gemberthee een goed alternatief voor het slapen gaan.

Gember verbetert de huid

Gember kan helpen bij het bevorderen van een gezonde, stralende tint en het verminderen van verschillende huidproblemen. Door de ontstekingsremmende werking helpt gember bij een snellere genezing van wonden op de huid en bij het verminderen van littekens. Door de hoge concentratie antioxidanten zal gember ook helpen de huid doen genezen van schade.

Gember helpt tegen migraine

Gember staat bekend om zijn potentieel pijnverlichtende eigenschappen en kan een welkome natuurlijke hulp zijn bij de bestrijding van migraine. Studies suggereren dat de ontstekingsremmende en antioxidante werking van gember kan bijdragen aan het verminderen van migraineaanvallen, waardoor het een waardevol alternatief is voor mensen die op zoek zijn naar verlichting zonder bijwerkingen.

Waar kun je gembershots kopen?

Je kunt gembershots zelf persen, door een sapcentrifuge te gebruiken. Maar je kunt ze ook kant en klaar kopen in de supermarkt of online. Let wel goed op bij het kopen van kant-en-klare gembershots, veel van deze shots bevatten maar een laag percentage gembersap en vooral veel toegevoegde, suikerhoudende vruchtensappen. Het pure gembersap van Go Now is extreem geconcentreerd en daardoor ideaal om zelf te mixen voor bijvoorbeeld gemberthee, smoohties of (alcoholvrije) cocktails.

Gembershots zijn dus kleine, geconcentreerde drankjes gemaakt van het sap van gember. Veel mensen nemen gembershots in de ochtend om direct een opgewekt gevoel te ervaren. Daarnaast is het ook een eenvoudige en snelle manier om de gezondheidsvoordelen van gember te ervaren. Let wel bij het kopen van gembershots op of de shot niet is aangevuld met te veel suikerhoudende vruchtensappen. Koop daarom je kant-en-klare gembershots bij Go Now voor een snelle en eenvoudige kickstart van je dag!

Gerelateerd