Waarom zorgverzekeringen vergelijken?

Wist je dat je elk jaar van zorgverzekering mag wisselen. Nu denk je misschien: maar als ik goed zit dan zit ik toch goed? Klopt! Toch kunnen er ook voordelen zitten aan het vergelijken en overstappen van zorgverzekering. Hoe je dat precies doet en wat de voordelen zijn vertellen we jou graag in deze blog!

Naast zorgverzekering vergelijken kan je ook kiezen om polissen te vergelijken bijvoorbeeld binnen een bepaalde zorgverzekeringen of door verschillende zorgverzekeringen te vergelijken. Voor een zorgverzekering 2022 kun je eind dit jaar weer op zoek gaan. Een nieuwe zorgverzekering gaat namelijk altijd op 1 januari in. Als je eenmaal een nieuwe zorgverzekering hebt uitgekozen kun je ervoor kiezen om binnen 14 dagen toch te stoppen. Maar houd er wel rekening mee dat je in Nederland verplicht verzekerd moet zijn. Je zal dus altijd een keuze moeten maken. Als je niets doet blijf je verzekerd bij je huidige zorgverzekering.

Nu we je meer hebben verteld over de randzaken van overstappen is het ook goed om even te kijken naar waarom je nu eigenlijk zorgverzekeringen wilt vergelijken en uiteindelijk wilt overstappen.

1. Vaak is het goedkoper

Als je zorgverzekeringen gaat vergelijken is de kans groot dat je een goedkopere zorgverzekering gaat vinden. Dat komt omdat de premies van verzekeraars altijd een beetje schommelen. Natuurlijk gaat het ook om de combinatie van de basisverzekering en de aanvullende verzekering. Hierdoor kan een andere zorgverzekering ineens goedkoper zijn. Ook wanneer je vorig jaar juist de goedkoopste had gekocht. Aan de andere kant kan je huidige zorgverzekeraar ineens duurder worden dit jaar. Vergelijken loont dus vaak in de portemonnee.

2. Jij bent verandert

Jouw wensen en eisen kunnen zijn veranderd in het afgelopen jaar. Denk bijvoorbeeld aan een chronische ziekte die zich in het afgelopen jaar heeft ontvouwd. Of juist een blessure die je hebt opgelopen waardoor je zorgwens anders is dan het jaar ervoor. En misschien verwacht je wel een kindje waardoor je andere zorg nodig hebt ergens in de loop van volgend jaar. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je behoefte hebt aan een andere zorgverzekering. Als je zorgverzekeringen gaat vergelijken kan je deze ook instellen op jouw behoeftes, wensen en eisen. Waardoor je altijd de beste deal hebt.

Weten wat je moet regelen als je zwanger bent? Je leest het hier! 

3. Je bent niet zo tevreden als je had gehoopt

Het kan zijn dat je meer had verwacht van een zorgverzekering. Bijvoorbeeld omdat je had verwacht dat alles makkelijker zou zijn of omdat je goede verhalen had gehoord. Als je tóch niet zo tevreden bent als je had gehoopt kan je op zoek gaan naar een nieuwe zorgverzekering. Zeker omdat overstappen heel erg simpel is. Vaak kan je direct na het vergelijken al overstappen van zorgverzekering. Dan zorgt je nieuwe zorgverzekering ervoor dat je oude zorgverzekering wordt opgezegd.

Zoals je ziet is het niet gek om zorgverzekeringen te vergelijken aan het einde van de maand om er zo ook voor te zorgen dat een zorgverzekering weer beter bij je komt te passen. Jij bent misschien verandert, je wilt minder hoge kosten hebben per maand of per jaar of je bent niet zo tevreden. Gelukkig kun je elk jaar een nieuwe keuze maken!

Gerelateerd