Waar drink jij je glaasje wijn het liefst?

Wijn is voor de liefhebber meer dan alleen een lekker drankje. Wijn maakt indruk, en iedereen heeft een andere associatie en voorkeuren als het gaat om wijn. Zo drink je misschien een glas Sauvignon Blanc het liefst bij een strandtent om af te koelen op een warme zomerdag, associeer je Merlot met een kaasplankje delen met je lief, bubbels met knallend vuurwerk en oliebollen, en als je een glas Chardonnay inschenkt krijg je spontaan zin in asperges!

Nu koppelen we bepaalde wijnen niet alleen aan een herinnering of gerecht maar ook soms aan een bepaalde locatie. De één ruikt de geur van Tempranillo en ziet zichzelf al zitten bij de open haard op een koude winteravond. De ander vindt Tempranillo juist horen bij een knus houten tafeltje in de pizzeria of bij een lekkere biefstuk in een goed restaurant. Welke plek koppel jij aan welk soort wijn? Wellicht herken je je wel in een van onderstaande voorbeelden!

Balkon, terras of strandtent

Bij Rosé denk je misschien aan zwoele zomeravonden op het balkon. Of aan dat gezellige authentieke strandtentje in Zuid-Frankrijk waar de Rosé rijkelijk vloeide terwijl de zon op je wangen gloeide. Of je neemt een slokje van Rosé en je ziet jezelf al zitten op het terras of in de achtertuin onder de bloeiende appelboom om te vieren dat het voorjaar is begonnen. Misschien heeft Rosé wel een lang vergeten herinnering die je pas weer proeft als je ‘m weer eens drinkt.

Tip: heb je de lekkerste Rosé ooit geproefd tijdens je vakantie in de Provence, maar kun je ‘m niet terugvinden in de Nederlandse slijterij of supermarkt? Dan kun je gelukkig altijd nog online wijn bestellen. Grote kans dat je ‘m bij een online wijnspeciaalzaak wel kunt vinden! De online wijnspecialisten hebben namelijk een zeer ruim assortiment met speciaal geselecteerde topwijnen.

Knusse herfst en winteravonden

Zie je het nog voor je? Van die gezellige, lange winteravonden met goed gezelschap, een knapperend haardvuurtje, kaarslicht en vooral: rode wijn in overvloed. Misschien heeft een hartverwarmende Rhône wijn zoals Shiraz of Chateauneuf du Pape je tijdens dit soort winteravonden weten te vergezellen. Of was het juist een fruitige Merlot, Barolo uit Italië of een Franse Pinot Noir? Waarschijnlijk zie je jezelf meteen voor je op dat plekje bij de haard als je die wijn alleen al ruikt!

In de tuin of op het kampeerterrein

Rode wijn associëren we vaak met de winter. Maar misschien doet een smaakvolle rode wijn zoals Cabernet Sauvignon of Bordeaux jou juist wel denken aan gezellige avonden op de camping, met de geur van gras en gezellig geroezemoes op een campingstoeltje bij het kampvuur. Of associeer jij Merlot juist met die onvergetelijke barbecueavonden met vrienden waarop jullie de tijd vergaten, de lekkerste worstjes roosterden en de grootste lol hadden.

Wat is jouw mooiste wijnmoment? 

 

Gerelateerd