Hoe kun je snel, eenvoudig en goed je woning verzekeren?

Heb jij een eigen woning en wil je graag weten hoe je deze goed kunt verzekeren? Wij laten je graag zien welke verzekeringen je eigenlijk altijd zou moeten hebben om te zorgen dat je zo weinig mogelijk risico’s loopt. Een verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld en daarna loop je heel veel minder kans op financiële tegenslagen. Maar welke verzekeringen moet je kiezen? En als deze verzekeringen met varianten komen, welke optie is dan de beste? Wij laten het je graag allemaal zien zodat je na het lezen van dit artikel gelijk naar de site van een verzekeringsmaatschappij kunt gaan om je zaakjes vandaag nog goed te regelen.

 

Altijd doen: de inboedelverzekering

Of je nu huurt of wanneer je een woning gekocht hebt, de verzekering die eigenlijk iedereen zou moeten nemen is de inboedelverzekering. Je inboedelverzekering heeft betrekking op alle spullen in je huis die je eenvoudig kunt verhuizen, zo luidt de definitie. Denk hierbij dus aan je meubelen, de schilderijen aan je wand, maar ook alles wat je in je keuken hebt staan. Ook buitenshuis kun je spullen laten meeverzekeren, denk bijvoorbeeld aan je tuinmeubilair of je parasol. Ontstaat er een keer schade door een brand, een lekkage of wat voor voorval dan ook, dan kun je de schade declareren bij je verzekering. Deze zal jou de kosten uitkeren zodat jij jouw probleem zo snel mogelijk kunt oplossen. De inboedelverzekering komt in twee varianten: de basis- en de all-riskverzekering. Bekijk even welke van de twee voor jou de meest geschikte is. Wil je geen enkel risico nemen, dan is de all-risk een goede keus.

 

Niet vergeten: de opstalverzekering

Naast de inboedelverzekering vind je ook nog de opstalverzekering. Deze verzekering wordt door veel mensen over het hoofd gezien en dat kan vervelende consequenties hebben. Wil je namelijk je woning verzekeren op een correcte en volledige manier, dan mag de opstalverzekering niet ontbreken. Met de opstalverzekering wordt namelijk je woning zelf verzekerd. Mocht er bijvoorbeeld een keer brand uitbreken in je huis, dan zal deze ook zeker schade toebrengen aan jouw woning. De kosten die dit met zich meebrengt, worden gedekt door jouw opstalverzekering. Vergeet daarom niet om beide verzekeringen af te sluiten zodat je niet alleen de schade aan jouw bezittingen uitgekeerd krijgt, maar ook de schade die is ontstaan aan jouw woning. Deze laatste kostenposten kunnen namelijk flink oplopen en dus is het zonde om je hier niet tegen te verzekeren.

 

Online je zaakjes regelen

Mocht je tot de conclusie zijn gekomen dat je niet goed verzekerd bent, dan is het tijd om te zorgen dat je dit oplost. Dat kun je doen door even naar de site van je verzekeringsmaatschappij te gaan en daar te bekijken welke verzekeringen jij nog moet afsluiten. Ga even op je gemak door de voorwaarden heen en kies dan de variant die het beste bij jou past. Sluit je meerdere verzekeringen af? Dan kun je ook nog eens profiteren van mooie kortingen.

Gerelateerd