5 manieren om online geld te verdienen

In 2022 denken weinig mensen nog met plezier aan een 9 tot 5 baan. Waar het vroeger zo normaal was om deze uren te werken, willen nu vooral de jongeren meer vrijheid. Online geld verdienen geeft je de vrijheid om te staan en gaan waar je wilt. Het enige wat je nodig hebt is een laptop.

Werken als freelancer

Voor beginnende freelancers is het belangrijk dat je eerst uitzoekt waar je goed in bent en wat je zou willen doen. Je kan in de tech gaan werken, copywriting of een baan als virtual assistent nemen. Het voordeel is dat je overal ter wereld kan werken als je maar internet hebt. Freelancen brengt niet altijd evenveel zekerheid met zich mee, maar je hoeft niet je geluk te beproeven zoals bij online wedden.

Dropshipping

Dropshipping betekent dat je ergens het product goedkoop inkoopt en het vervolgens voor een hogere prijs verkoopt. Een goed voorbeeld hiervan is producten inkopen op aliexpress en verkopen op Amazon. Sommige dropshippers zetten hun eigen logo op het product om een hele lijn te creëren. Dropshipping is een businessmodel waar je veel in moet investeren. Stel je koopt 1000 onderzetters en je verkoopt ze niet allemaal, dan heb je een groot verlies geleden. Begin hier dus niet aan zonder buffer.

Affiliate Marketing

Bij affiliate marketing verkoop je producten van andere bedrijven. Over elk product dat je verkoopt ontvang je een bepaalde commissie. Zo hoef je zelf geen voorraad in te slaan of het product daadwerkelijk te hebben. De beste affiliate marketing bedrijven leveren je al het promotiemateriaal dat je nodig hebt. Je kan de producten promoten op je eigen social media op betaalde advertenties laten lopen op facebook, instagram, youtube enzovoort. Dit kost natuurlijk allemaal geld. Advertenties zijn ook niet makkelijk. De competitie is erg groot en je moet de kosten zo laag mogelijk houden.

Print on Demand

Maak je eigen logo of product via POD-aanbieders. Zij hebben alles in huis van T-shirts tot koffiemokken. Jij hoeft alleen maar een logo of afbeelding te uploaden, aanpassingen te maken waar nodig en je kan direct beginnen met verkopen. De naam zegt het al een beetje maar Print on Demand maakt alleen het product zodra je er ook echt een verkocht hebt. Op deze manier zit je niet met duizenden truien in dozen. Nog een voordeel van print on Demand is dat de aanbieder alles regelt. De bestelling komt binnen, je product wordt gemaakt en verzonden. Ideaal. De competitie is wel heel groot, dus je zal veel moeite moeten doen om op te vallen.

Enquêtes invullen

Het is heel eenvoudig, simpel en snel werk maar het verdiend minder goed. De vier andere businessmodellen geven je de mogelijkheid om je eigen merk en bedrijf op te zetten. Je investeert in je eigen toekomst. Bij het invullen van enquêtes loop je geen risico en je hoeft niet te investeren. Aan de andere kant ga je er ook niet heel veel mee verdienen.

Gerelateerd