Ga zorgeloos de wereld over

Ga je op reis? Wat leuk! Om op je reis extra te kunnen genieten is het belangrijk om goed voorbereid weg te gaan. Hierbij bedoelen we niet alleen je koffer inpakken, maar ook de papieren die in orde moeten zijn. Want ben je eigenlijk wel verzekerd? Wij vertellen je graag alles over wat je moet weten voor het afsluiten van een reisverzekering, zodat je gerust op reis kunt gaan.

Waarom een verzekering afsluiten

Of je nu een lange reis naar de andere kant van de wereld maakt of een weekendje weg gaat met vrienden, een goede reisverzekering biedt de juiste dekking mocht er onderweg wat onverwachts voordoen. Een reisverzekering zal je financieel steunen bij onverwachte gebeurtenissen zoals het verlies van je bagage of een annulering. Door een reisverzekering af te sluiten voorkom je onverwachte kosten. Begin dus vandaag met het afsluiten van een reisverzekering bij InShared.nl.

Soorten dekking  

Er zijn verschillende onderdelen bij een reisverzekeringen. Iedereen heeft namelijk andere voorkeuren. Ben je iemand die het liefst de hele wereld over gaat? Dan is een verzekering met werelddekking voor jou geschikt. Ga je niet verder dan Europa, dan is de reisverzekering op Europadekking prima voor jou. Maar wat valt er eigenlijk onder jouw reisverzekering?

Er zijn namelijk verschillende dekkingen beschikbaar bij het afsluiten van een reisverzekering. Denk hierbij aan verlies of diefstal van bagage en hulpverlening bij ziekte of een ongeval.  Aanvullende dekkingen kunnen opties bevatten zoals avontuurlijke sporten. Denk hierbij aan duiken en wintersport. Hieronder vertellen we je daar meer over.

Speciale situaties
Ga je op reis en ben je van plan om bijvoorbeeld te gaan duiken, dan is het belangrijk om te controleren of je verzekering dit wel dekt. Voor reizigers die graag avontuurlijke sporten beoefenen is het belangrijk om te kiezen voor een aanvullende dekking mocht je verzekering dit niet dekken. Een standaard reisverzekering dekt deze risicovolle sporten meestal niet. Echter is het belangrijk om te weten dat het per verzekering afhankelijk of deze activiteiten er wel of niet bij horen. Bij het afsluiten van een verzekering is het belangrijk om hier op te letten.

Veelgestelde vragen

Een reisverzekering afsluiten brengt vaak meerdere vragen met zich mee. We helpen je graag bij het kiezen van een reisverzekering die bij jou wensen past. Deze vragen helpen jou bij het begrijpen van reisverzekering:

–        Is mijn bagage automatisch verzekerd? Bij de meeste reisverzekeringen is je bagage automatisch verzekerd, echter is dit goed om na te kijken bij de specifieke voorwaarden van je polis. Bij de ene verzekeraar wordt jouw bagage wel meeverzekerd en bij de ander niet.

–        Kan ik mijn reisverzekering tussentijds aanpassen of annuleren? Over het algemeen kun je jouw reisverzekering tussentijds aanpassen of annuleren. Dit hangt echter wel af van de polisvoorwaarden. Wil je een aanpassing doorvoeren? Neem dan vooral even contact op met je verzekeraar!

–        Geldt er een eigen risico bij mijn reisverzekering? Bij de meeste reisverzekeringen geldt een eigen risico. Wat het bedrag precies is, hangt van je verzekeraar af. Het eigen risico houdt in dat je bij een schadeclaim een bedrag zelf moet betalen voordat de verzekering de rest van de kosten vergoed. Bekijk alle voorwaarden goed, zodat je weet wat welke kosten je zelf moet betalen.

 

Ga goed voorbereid op reis

Wil je onbezorgd op reis gaan? Begin dan vandaag en sluit een reisverzekering af bij InShared.nl. Het afsluiten van een verzekering bij InShared gaat gemakkelijk en is snel geregeld. Met behulp van hun eenvoudige website kun je met een paar drukken op de knop de gewenste dekking selecteren en direct een reisverzekering afsluiten. Mocht je er niet uitkomen, neem dan gerust contact op met de klantenservice.

Gerelateerd