Zo vouw je jouw hoeslakens eenvoudig en netjes op

Al doe je nog zo je best, het opvouwen van hoeslakens lijkt soms gewoon onmogelijk. Naast dat opgefrommelde hoeslakens er niet netjes uitzien, halen ze ook de rest van jouw opgevouwen wasgoed overhoop. Alle kledingstukken en het overige wasgoed blijft in de vervelende hoekjes hangen. Daarnaast zorgt het vervelende elastiek ervoor dat een hoeslaken opvouwen een hele klus blijft. Vaak prop je het daarom maar als een pakketje in elkaar of leg je het al zuchtend op een aparte plek in jouw kast. Maar heb je daar wel ruimte voor? Vanaf nu is dat verleden tijd. Met dit stappenplan en soorten hoeslakens zorg jij ervoor dat jouw hoeslakens netjes zijn opgevouwen. 

Het stappenplan

 1. Leg de bovenkant van het hoeslaken op horizontale wijze op een vlakke ondergrond;
 2. Steek vervolgens je handen in de twee hoeken aan de bovenkant van het hoeslaken en stop de ene hoek in de andere hoek;
 3. Draai het laken om en herhaal stap 2;
 4. Stop de in elkaar zittende hoeken vervolgens in de andere hoeken, waardoor alle hoeken in één hoek samenkomen;
 5. Vouw het hoeslaken op, zoals je bij een theedoek ook doet;
 6. Leg het hoeslaken neer en strijk het glad. 

Kreukvrije hoeslakens

Heb je het liefst zo min mogelijk werk aan het verschonen van jouw hoeslakens? Dan is het ook handig om een hoeslaken uit te kiezen, die kreukvrij en strijkvrij uit je droger komt. Als je jouw hoeslakens netjes hebt opgevouwen, wil je natuurlijk niet dat deze vol kreuken zit en je deze moet strijken. Hierom kun je het beste kiezen voor een hoeslaken dat van synthetisch materiaal gemaakt is. Zo kun je kiezen voor de volgende materialen: 

 • Microvezel
  Het grote voordeel van microvezel is dat het heel soepel valt en daarnaast ook lekker zacht aanvoelt. Doordat het soepel valt, kreukt het nauwelijks. Daarnaast is microvezel ook onderhoudsvriendelijk. Zo hoef je deze niet te strijken en moet je ze enkel opvouwen.
 • Katoen-satijn
  Een hoeslaken van katoen-satijn bestaat uit 100% katoen en een speciale en dichte satijnbinding. Hierdoor is het heel luchtig en heeft een zacht en glanzend aanzicht. De luchtigheid van het hoeslaken zorgt ervoor dat het materiaal heel soepel valt. Daarnaast zorgt de dichtheid van het materiaal ervoor dat het niet tot nauwelijks gaat kreuken. Een net opgevouwen hoeslaken blijft hierdoor ook echt netjes.
 • Linnen
  Tot slot is een hoeslaken gemaakt van linnen een goede strijkvrije optie. Linnen hoeft na de wasbeurt niet te hoeven gestreken, omdat het al een permanentje lichte kreuk van zichzelf heeft. Het materiaal is daarom wél strijkvrij, maar niet kreukvrij. De nonchalant chique stijl heeft ook wel wat, toch?

 

Gerelateerd