Manieren om je ramen op te vrolijken

Ramen kijk je dagelijks doorheen, je zal er misschien niet altijd direct bij stilstaan, maar omdat je er zo vaak naar kijkt wil je ook dat hij er leuk uit ziet. Er zijn meerdere manieren om je ramen wat mooier te maken, lees daarom verder om erachter te komen wat je allemaal kunt doen om je ramen wat vrolijker te maken.

Raamdecoratie

Raamdecoratie komt in elke ruimte wel voor. Denk aan badkamer raambekleding, woonkamer raambekleding of gordijnen voor in de slaapkamer. Raamdecoratie van Veneta.com is geschikt voor allerlei type ruimtes. Zo wil je in de badkamer voldoende privacy, maar wil je geen materiaal dat niet tegen vocht kan. Kies daarom voor raambekleding dat geschikt is voor de badkamer. Bij het kiezen van het type gordijn kun je rekening houden met hoeveel licht je wil doorlaten en het type ruimte. Daarna kun je gaan kijken naar de kleur en het gewenste materiaal. Een gordijn, rolluik of jaloezie zal je raam niet alleen functioneler maken, maar het is ook een mooie toevoeging.

Kleuren

Bij het decoreren van je raam heb je keuze uit verschillende kleuren. Zo zijn er diverse kleuren aanwezig in raambekleding. Je kunt kiezen voor een neutrale kleur die overal bij past, zoals wit, grijs of bruin. Dit is handig als je voor neutrale kleuren in bijvoorbeeld je hele badkamer gaat. Of als je gewoon al gekleurde muren hebt en je wil dat je bekleding erbij past. Gordijnen zijn een goede manier om een kleuraccent aan te brengen als je nog niet zoveel felle kleuren in huis hebt. Het blijft dan subtiel omdat het maar een klein oppervlak is, ideaal als je niet meteen een hele muur geel wil verven dus.

Bloemen en planten

Een raam wat vrolijker maken kun je ook doen door er wat planten of bloemen in de buurt te plaatsen. Als je dan naar buiten kijkt zie je in ieder geval wat groen, als je dat buiten niet ziet. Zo kun je aan de buitenkant van je raam wat bloemetjes zetten als je daar ook een vensterbank hebt. Of als je een vensterbank aan de binnenkant hebt kun je daar wat bloemen of planten plaatsen. De vensterbank is een perfecte plek om planten of bloemen neer te zetten omdat ze hier profiteren van de grote lichtinval. Pas wel op met je gordijnen dicht doen.

Kozijnen schilderen

Om je raam wat op te pimpen kun je natuurlijk ook je kozijnen schilderen. De meeste kozijnen zijn wit, maar je kunt een nieuwe look aan het kozijn geven door het een andere kleur te geven. Kies voor een neutrale kleur die overal bij past, of ga voor een statement kleur. Handig is wel om het kozijn eerst te schuren en schoon te maken voordat je begint met verven. De meeste kozijnen zijn van hout, kies daarom een verfsoort die geschikt is voor het type materiaal waar je mee werkt. Tape de zijkanten af die niet geverfd hoeven te worden zodat het allemaal netjes wordt afgewerkt.

Gerelateerd