Leukste ideeën voor een slaapfeestje

Een slaapfeestje organiseren,  begin er maar eens aan. Want gewoon wat kinderen uitnodigen, een film kijken en popcorn eten is tegenwoordig niet meer genoeg. Nee, een slaapfeestje moet er één worden om nooit te vergeten, maar waar begin je? Nou, met een thema, want daar kun je vervolgens je hele feestje omheen bouwen. En als je slim bent, dan huur je een groot deel van de aankleding, dan hoef je zelf minder te doen! Wij geven je hier vast wat inspiratie voor thema’s.

Kamperen

Bijna elk kind houdt van kamperen. Het doet ze misschien denken aan vakantie, lekker buitenspelen, lang opblijven, een kampvuur. Allemaal prima ingrediënten voor een fijn slaapfeestje, maar dan natuurlijk wel lekker binnen. De kinderen slapen in tentjes, er is een (elektrisch) kampvuur om bij te kletsen en zingen, aan alles is gedacht. Voor extra aankleding kun je wat takken etc uit het bos halen. Versier de kamer met feestverlichting, of kerstverlichting, dat werkt ook, voor een heerlijke gezellige sfeer. Voor de avonturiers kun je een echte dropping uitzetten, waarna ze in de warmte van thuis moe en voldaan in de tentjes kunnen kruipen.

Unicorn

Alles is tegenwoordig unicorn, oftewel eenhoorn. Het staat niet alleen voor het mythische dier maar ook voor vele verschillende kleuren. Het unicorn thema is dan ook vooral een kleurrijk en vrolijk thema. Denk aan regenbogen, glitters en natuurlijk veel zachte, fluffy eenhoorns. Tegenwoordig kun je vrijwel alles in unicorn thema krijgen, dus aan decoratie geen gebrek. Organiseer een wedstrijdje unicorn rijden (op een stokpaardje maar dan met, je raadt het al, een eenhoorn), cupcakes versieren in alle kleuren van de regenboog én met glitters, een pinata in de vorm van een eenhoorn en laat een unicorn taart aanrukken. Maar ook een schaal groenten in alle kleuren van de regenboog past in het thema en zorgt voor een paar broodnodige vitamines! Dit thema is geschikt om eigenlijk helemaal los te gaan, dus je eigen innerlijke kind komt ook aan zijn trekken.

Disco

Combineer een slaapfeestje met het aloude fuiven en je hebt een discoparty! Tover je (woon)kamer om tot een dansvloer inclusief discolampen, een discobal en natuurlijk muziek. Met een draadloze speaker en een playlist op telefoon of laptop kom je al een heel eind, en verzoekjes behoren natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Organiseer een miniplaybackshow of een karaoke-optreden en laat de kids helemaal los gaan op de dansvloer! Qua aankleding kan bijna alles, zolang het maar glittert of in neonkleuren is. Laat de kinderen zich verkleden en creëer een ware festivalsfeer in je eigen huis.

The day after

Dat er op een slaapfeestje weinig geslapen wordt, hoort erbij. Je levert de kinderen dus moe (en mogelijk chagrijnig) de dag erna weer thuis af. Het minste wat je kunt doen is ze in ieder geval van een ontbijtje te voorzien. Dat kun je thuis doen, in stijl met je thema, maar hoe leuk vinden kinderen het om buiten de deur te eten? En dat hoeft helemaal niet duur te zijn! Veel winkels zoals Hema en Ikea bieden voor een bepaalde tijd een goedkoop én compleet ontbijt aan. Ook bij de McDonalds kun je tegenwoordig een ontbijt scoren, bedenk eens hoe leuk kids dát vinden. Jij niet de troep in huis (je moet al genoeg opruimen van het feest) én je kunt in één ruk door om ze thuis te brengen.

 

Gerelateerd