Juiste raamdecoratie voor de perfecte woonstijl

Er zijn eindeloze soorten raamdecoratie die ieder weer diverse kleuren, varianten en soorten bestaan. Dankzij dit grote aanbod is er altijd voor iedere huisstijl wel passende raamdecoratie. Zit je in een verhuizing, verbouwing of ben je toe aan nieuwe raamdecoratie? Dan is het belangrijk dat je je eerst even goed inleest en jezelf afvraagt waar je naar op zoek bent. Juist door dit eindeloze aanbod is het niet altijd even makkelijk om de juiste raamdecoratie snel te vinden. In deze blog gaat het over rolgordijnen en jaloezieën.

Rolgordijnen zijn ideale raamdecoratie en komen in iedere ruimte tot hun recht. Ze bestaan uit verschillende transparanties die elk weer eigen voordelen, kenmerken en eigenschappen met zich meebrengen.

Drie verschillende transparanties

Rolgordijnen zijn beschikbaar in een verduisterende, lichtdoorlatende en transparante stof. Hierdoor is er voor elk gewenste situatie wel een rolgordijn beschikbaar. Verduisterende rolgordijnen komen veelal voor in de slaapkamer, ze kunnen een ruimte volledig verduisteren en afsluiten van al het licht dat van buiten komt. Naast het verduisteren, hebben ze dankzij de dikke stof ook een isolerende functie. Tussen het raam en rolgordijn is een stilstaande laag lucht die een isolerende laag creëert.

Wil je nieuwe raamdecoratie aan de straatkant hebben voor de perfecte privacy? Dan zijn lichtdoorlatende rolgordijnen de juiste keuze! Het is namelijk niet mogelijk om door deze stof heen te kijken. Hierdoor heb je geen last van voorbijgangers die bij je naar binnen proberen te kijken. Wel laten deze genoeg natuurlijklicht door, zo heb je altijd voldoende lichtinval in huis.

De derde variant, zijn transparante rolgordijnen, dit is het type raamdecoratie wat perfect aansluit op je behoeftes als je een mooi uitzicht hebt waar je graag van geniet. Je kijkt namelijk door deze stof heen. Ze filteren de felle zonnestralen, maar je kunt altijd genieten van je uitzicht naar buiten.

Een verrijking van je interieur, jaloezieën

Jaloezieën worden steeds populairder, het is een type raamdecoratie die al lang meegaat, maar toch blijven ze in populariteit stijgen. Jaloezieën bestaan uit horizontalen lamellen die je eenvoudig kunt kantelen door middel van een koord. Hierdoor krijg je veel vrijheid in het bepalen van je lichtinval en privacy. Jaloezieën zijn beschikbaar in verschillende materialen, van hout, pvc en aluminium.

Houten jaloezieën hebben een natuurlijke uitstraling en brengen veel rust en warmte in een ruimte. Ze bestaan van lindehout of bamboe wat zorgt voor een levende sfeer. Een bamboe jaloezie en een die lindehout worden geleverd met een mooi afgewerkt houten profiel.

Pvc jaloezieën zijn vochtbestendig, ideaal voor in vochtige ruimtes, je kunt hier een houtnerf aan toe laten voegen waardoor ze de uitstraling van hout hebben maar de eigenschappen van pvc. Aluminium jaloezieën zijn net zoals die van pvc vochtbestendig, dus in de badkamer of keuken zijn dit ideale raamdecoratie en een verrijking van je interieur.

Gerelateerd