Balayage: wat is deze haarkleur trend precies + voorbeelden

Balayage, waarschijnlijk zegt het je niet zo heel veel. Het klinkt als een vakantieresort in een warm land. Toch is Balayage een haartrend. Het is een trend die niks te maken heeft met de vorm van het kapsel. Het gaat juist om de haarverf en de techniek die daarbij om de hoek komt kijken. Deze techniek zorgt voor een bepaald effect in het haar.

De techniek

Balayage wordt uit het Frans vertaald naar ‘scannen’, ‘spoelen’ of ‘vegen’. Dit is dan ook de techniek van Balayage: de haarverf wordt met een kwast als het ware op het haar geveegd. Hierdoor ontstaat er een zachte en subtiele overgang tussen de originele haarkleur en het haar dat is geverfd met haarverf. Het haar krijgt hierdoor een speelser effect met verschillende kleuren. Hierdoor krijgt het ook meer dimensie en diepte. Dit kan mooi zijn als je haar heel stijl en dun is. Dan ziet het er toch leuk uit.

Highlights kunnen die dimensie en diepte in het haar ook creëren, alleen is er tussen de haartechniek highlighten en balayage wel degelijk een verschil. Bij highlights kun je beter de uitgroei zien omdat de haarverf harder op de haren zijn gezet. Als het ware worden er stroken haarverf in je haar geverfd. Je kent vast wel die foto’s van mislukte highlight kapsels waarbij je duidelijk ziet welke stroken zijn gekleurd en welke niet. Bij balayage is dit niet het geval en dat heeft alles te maken met de gebruikte verftechniek dus. Deze zorgt ervoor dat je niet goed weet wat er nu wel of niet is geverfd. De haarverf wordt subtieler in het haar gezet dan bij hightlights. De overgangen van verf zijn, in tegenstelling tot highlights, dan ook minder hard. Dit geeft een mooi natuurlijk effect!

In de video van een haarstylist is te zien hoe hij heel subtiel delen van het haar pakt en kleurt. Zelfs in een haar pluk wordt er met een kammetje nog deeltjes haar ertussen uit gehaald om te verven. Met de kwast wordt er inderdaad over het haar geveegd en er worden bewust delen van het haar overgeslagen zodat niet alles in één en dezelfde kleur is. Met deze manier zal je uitgroei ook niet zo extreem lijken. Het eindresultaat is enorm subtiel, maar geeft een enorm mooi effect. Het stijle haar krijgt een mooie dimensie. Je haar is niet in een en dezelfde kleur en de haarverf werkt mooi samen met jouw eigen haarkleur. Hiermee is balayage een goede verftechniek als je voor het eerst je haren wilt verven.

Voor elke haarkleur is balayage mogelijk

Voorheen werd balayage vooral gebruikt op blond haar om zo blond haar een speelser effect te geven. Met blond haar kun je ook makkelijk het lichte verschil zien want als er delen al een klein beetje donkerder zijn, zie je al dimensie. Daarom is het bij blond begonnen. Ken je van die celebrity’s met dat mooie lange golvende blonde haar? De kans is groot dat zij balayage hebben.
Nu is het ook gebruikelijk om de verftechniek bij donker haar aan te brengen. Je kunt hierdoor sommigen plekken van het haar donkerder maken voor meer schaduw of je maakt het juist lichter voor de ‘highlight’. 

Blonde balayage

 

Nederlands topmodel Romee Strijd heeft blonde balayage. Je ziet dat een paar delen van het haar van Romee Strijd wat lichter zijn dan het haar bovenop haar hoofd. Dit lichte deel is in alle waarschijnlijkheid geverfd met de balayage techniek. Je ziet ook dat het mooi overloopt en door de krullen het meer beweging geeft aan haar blonde coupe.

Bruine balayage

Zangeres Maan de Steenwinkel lijkt ook wel balayage te hebben. Er zijn delen van haar bruine haar lichter gemaakt met lichtere haarverf. Met een pony op haar voorhoofd geeft dit een mooi speels effect. Zie je hoeveel kleur eigenlijk kan doen met haar? We love it!

Sunkissed balayage hair

Een van de beste vriendinnen van Maan lijkt ook erg fan te zijn van de verftechniek. In de mooie krullen van Luna van Vleuten zit balayage. Bij haar sunkissed hair lijkt het alsof haar bruine haar even de zon hebben aangeraakt waardoor delen van het haar een stuk lichter is dan de rest van het bruine haar.

Warm balayage

De haarsalon ‘Salon B’ is gespecialiseerd in het verven van haar. Dit doen ze ook goed met de ‘warm balayage’. Dit oranje haar heeft door balayage een mooie warme gloed gekregen. Naar eigen zeggen brengen ze ‘het vuur terug in het haar van de klant’.

Balayage met kleur

Als je een echte waaghals bent, neem je een compleet andere kleur dan je originele haarkleur. Balayage hoeft namelijk nooit perse met kleuren die in het straatje van je eigen haarkleur vallen. Hierdoor krijgen je haren echt een andere teint, maar door de balayage techniek is het niet te opvallend.

Zie hier een voorbeeld van blond haar met een silver grijze balayage. Dit haar lijkt net op een ijsprincess uit de Disney film Frozen, toch? Elza kan er jaloers op zijn. Prachtig!

Bruin haar met rode balayage. Wow! Ook dit kan dus met balayage. Heb je bruin haar en zou je eens een prachtige ginger willen zijn? Kies voor balayage. Op deze manier krijgt bruin haar een oranje/rode kleur. Door de techniek is de kleur heel subtiel en niet gelijk zo opvallend. Misschien durf je het hierna aan om ‘volledig’ ginger te gaan!

Gerelateerd