7 laatste damesmode trends van 2022

In 2022 zijn er veel stijltrends gaande en deze zijn zeer uiteenlopend. Wij hebben 7 van de laatste trends voor 2022 op een rij gezet om je te inspireren.

In 2022 zien we heel ander soort trends ontstaan dan de trends die je in 2021 vooral zag. Zo waren de wijde broeken en pantalons helemaal in de mode. Maar ook een opa-spencer mocht zeker gedragen worden als vrouw. Maar waar we in 2021 heel chique en casual gekleed gingen zien we in 2022 een heel andere damesmode trend ontstaan. De makers van Co’couture gaan helemaal mee in de felle kleuren trends. Zo zijn het onder andere de tassen die we in felle kleuren terug zien, maar er is meer..

1.    Grote en lange jassen

Een terugkomende trend die we ook in 2022 weer zien zijn de lange en grote jassen. Je hoeft echt niet je slanke figuur te laten zien, want je mag ook best een beetje oversized kleding dragen. Hierbij maak jij zelf de keuze in kleuren die je gebruikt. Een felgekleurde oranje jas of misschien een zwart leren lange jas. Jij maakt zelf de keuze.

2.    Korte blazers

Ken jij de blazers nog van vorig jaar? Veel dames gingen de deur uit met een lange grote blazer. Soms met een hoog Johan Derksen gehalte, maar dit jaar is het allemaal weer wat vrouwelijker. Merken als Penn en inkzien we nu meer en meer op straat. De korte blazer is namelijk weer helemaal in. Hij mag behoorlijk kort zijn waarin je soms gewoon de buik kan zien. Een broek met een hoge taille kan hierbij ook gebruikt worden.

3.    Grote blouse

We houden toch ook in 2022 weer een beetje van de oversized kleding. Zo is het heerlijk om in de trui van je vriend te kruipen, maar trek ook de blouses van je vriend of partner maar uit de kast. Want dit jaar kan je ermee gewoon over straat. Wanneer de zomer zijn intrede doet kan je zelfs een Bh dragen die het nog wat extra luister bij zet. Heerlijk vrij in de wind.

4.    Zichtbare bh

Waar een paar jaar geleden het helemaal ordinair was om je bh the showen in het openbaar mag het in 2022 gewoon weer. Je kan bijvoorbeeld een lange grote jas combineren met een mooie broek. Doe geen shirt of blouse aan maar laat die bh zien.

5.    Shine

We hebben het niet over diamanten wanneer we zeggen: ‘shine’. Nee, het gaat hier om glinsterende kleding. Dit kan zijn een futuristische broek waarbij het lijkt alsof je binnenkort naar de maan gaat. Maar ook een leren rok die een beetje glimt is helemaal in de mode voor 2022. Dus wil jij lekker shinen, ga dan mee in deze trend.

6.    Kleurrijke kleding

Het mag allemaal wel wat meer kleur bevatten na het afgelopen jaar. Zo was er in 2022 een trend gaande waarin we het oude Engelse probeerden terug te halen. Maar in het oude Engelse zit maar weinig kleur, alles heeft te maken met degelijkheid en vooral jezelf niet te veel laten zien. In 2022 gaat het meer om kleur en mag jij echt wel showen wat je aan hebt. Je mag opvallen en dat kan je doen door hele felle kleuren.

7.    Houthakkers stijl

Ben jij echte natuurliefhebber probeer je dan wat meer in te leven in het Scandinavische of het Alaska leven. Het leven waarin bushmannen de wildernis in trekken met hun houthakkers blouse aan. Dagelijks bomen om hakken en helemaal één zijn met de natuur. Dit is een trend die weer helemaal upcoming is, niet alleen voor mannen, maar zeker ook voor vrouwen. Is dit een stijl die bij je past?

Eigen stijl

Belangrijk is bij het kiezen van een stijl die bij je past, is dat hij ook echt jou is. Ben jij normaal helemaal niet van de sieraden, dan zal het raar zijn wanneer je dat nu ineens wel gaat dragen. Vind jij een wijde broek helemaal niet mooi, ga hem dan niet ineens dragen omdat de buurman het doet. Kies een stijl die bij je past en probeer in die stijl de experimenteren. Zo kan je helemaal uit je bol gaan in één stijl. Maak bijvoorbeeld een moodboard om je stijl te kiezen.

Gerelateerd