Voedingsjurken voor Feesten – Mooiste kleding bij borstvoeding

Nadat je bevallen bent, ben je blij als je van die zwangerschapskleding af bent. Allemaal leuk hoor, maar de meeste zwangerschapskleding is vooral praktisch en minder bedoeld om je écht mooi te voelen. Dat is ook niet nodig, als zwangere vrouw straal je tenslotte al van jezelf. Maar heb je na de bevalling een feestje, en geef je nog borstvoeding, dan betekent dat een nieuwe uitdaging. Want je wil er én mooi uitzien, maar het moet ook een beetje praktisch zijn. Gelukkig is er steeds meer mogelijk op het gebied van kleding en dus ook voor feestkleding bij borstvoeding. Je wil tenslotte ook niet half in je nakie moeten zitten als het zover is en je je kindje gaat voeden, dus een gewone jurk is dan vaak niet handig. Wij zetten een aantal tips voor je op een rijtje waarmee jij je mooi én comfortabel voelt op elk feestje, ook met het geven van borstvoeding.

Waar let je op?

De meeste voedingskleding is vooral gericht op comfort. Het moet tenslotte fijn zitten én niet in de weg zitten als je borstvoeding geeft. Ook is het belangrijk dat je zoveel mogelijk  bedekt blijft als je aan het voeden bent, zodat je dit prima in het openbaar kunt doen zonder je naakt te voelen, of zonder dat mensen je allemaal aan gaat zitten staren.

Voor broeken maakt het dus niet uit hoe het zit, het gaat met name om bovenstukken zoals tops, truien maar ook jassen. En dus jurken. Een item met een v-hals of overslag werkt altijd goed, of een wat wijder shirt of trui. Met een sjaal kun je ook veel doen, en jezelf (en je baby) wat extra bedekken. Tenslotte zien we veel items met een dubbele laag, dus bijvoorbeeld met een ondershirt of juist een los, wijder shirt erover heen, hier kun je dan mee spelen.

Maar behalve comfortabele items hebben de meeste merken ook mooie jurkjes in de collectie die niet misstaan op een feest, of het nu de babyborrel van jullie jongste gezinslid is, een bruiloft of gewoon een feestje.  Veel merken hebben trouwens items die zowel tijdens als na de bevalling mooi staan en vallen en dus langer door te dragen zijn. Deze merken hebben mooie jurkjes in de collectie:

Mamalicious

Kijk je naar de jurkjes van Mamalicious dan zie je mooie, betaalbare items voor elke gelegenheid en elke smaak. Hou jij van vrolijk, dan kies je voor een mooi jurkje met print. Ga je voor klassiek, dan hebben ze jurkjes in zwart of blauw die niet van een ‘gewoon’ jurkje te onderscheiden zijn.

Asos

Deze webshop heeft veel verschillende jurken voor alle soorten gelegenheden. Zomer of winter, chic of juist bohemian, iedereen kan hier slagen en dat voor hele mooie prijzen. Qua kleuren vind je hier ook veel diversiteit, van bordeaux tot zachtroze. Of je nu gaat voor vrolijk of elegant, hier slaag je zeker. Ze verkopen naast het eigen merk of verschillende andere merken dus het aanbod is vrij uitgebreid.

Zalando

Misschien wel de grootste online kledingwinkel heeft uiteraard ook alles op het gebied van voedingskleding. Je vind hier naast het eigen merk een grote collectie van allerlei andere merken, zoals Esprit en Noppies. De prijsrange is hierdoor wat groter, en de verschillende soorten jurkjes ook. Van frivool met bloemetjes tot klassiek en chic zwart, je vind hier altijd iets naar je smaak. En wil je nu geen jurk maar wel netjes voor de dag verschijnen? Kies dan eens een jumpsuit uit de collectie. Net zo chic, een beetje apart en helemaal jou!

Voedingsbh

Let bij de aanschaf van je jurk op dat je voedingsbh, die toch wat groter is dan een normale bh, hier niet zichtbaar onder is. Een zichtbare bh is leuk als dit een frivool gevalletje is, in alle andere gevallen is het chiquer om hem lekker weg te werken. Maar tegenwoordig zijn er ook mooie voedingsbh’s waarbij het geen schande meer is als je er iets van ziet, zo voel je je misschien ook net iets zekerder op zo’n feest. Veel plezier!

Gerelateerd