Ontdek dé top 5 unieke uitjes in Amsterdam

Tijdens een bezoekje aan de hoofdstad wil je natuurlijk wel wat leuks te doen hebben. Gelukkig zijn er in Amsterdam meer dan genoeg bijzondere uitjes te verzinnen die echt uniek zijn voor de stad. Van een tochtje over de grachten tot aan een bezoekje aan een coffeeshop Amsterdam. In dit artikel hebben we het makkelijk gemaakt door dé 5 unieke uitjes in Amsterdam voor jou op een rijtje te zetten!

Bezoek het Amsterdamse Bos

Het Amsterdamse Bos is een prachtige plek net buiten het centrum van de stad. Dit park is meer dan 1000 hectare groot en heeft ontzettend veel moois te bieden aan iedereen die hier komt wandelen.  Er leven hier zelfs wilde herten, vossen en zwijnen. Je kunt een fiets huren of een wandeling maken door het bos en er zijn verschillende restaurants en cafés waar je een hapje kunt eten. Met name tijdens de vrijdag en zaterdagen is het hier heerlijk rustig. De meeste mensen zijn dan namelijk in de stad zelf te vinden.

Verken de Wallen

De Wallen is een van de beroemdste buurten van Amsterdam. Deze wijk staat natuurlijk bekend om de bordelen, seksshops en coffeeshops. Hoewel het misschien niet voor iedereen is weggelegd, is het een bijzondere plek om eens rond te lopen. Zo kun je een rondleiding nemen om meer te weten te komen over de geschiedenis en cultuur van de buurt. Of dwaal gewoon eens door de smalle straatjes om de sfeer op te snuiven. Er is meer dan genoeg om te zien en te beleven in deze bijzonder wijk.

Maak een tocht door de grachten

De Amsterdamse grachten zijn een van de meest iconische kenmerken van de stad. Door middel van een rondvaart krijg je de kans om de stad vanuit een ander perspectief te bekijken. Je kunt kiezen uit verschillende tochten, onder andere de tochten overdag of ’s avonds. Je kunt zelfs kiezen voor een hop-on-hop-off boot waarmee je de stad in je eigen tempo kunt verkennen. Hiermee kom je gelijk langs de meest bijzondere plekken van de stad.

Neem een kijkje in het Van Gogh Museum

Het Van Gogh Museum herbergt ’s werelds grootste collectie werken van de beroemde Nederlandse kunstenaar Vincent van Gogh. Het museum heeft meer dan 200 schilderijen, maar ook tekeningen en brieven. Dit museum biedt een fascinerend inzicht in het leven van deze invloedrijke kunstenaar. Hou wel rekening met het feit dat het hier nog wel eens druk kan zijn. Reserveren is dan ook zeker geen overbodige luxe.

Breng een bezoekje aan een coffeeshop

Een bezoek aan een coffeeshop is een unieke en typisch Amsterdamse ervaring. Coffeeshops zijn bedrijven met een vergunning waar je wiet en has kunt kopen en gebruiken. Vandaag de dag zijn er meer dan genoeg coffeeshops met een ontspannen en vriendelijke sfeer. Zorg er wel voor dat je weet wat je doet en hou je aan de regels van de coffeeshop. Op die manier is het voor iedereen een leuke ervaring!

Gerelateerd