Geef je interieur een nieuwe look met wrapfolie

Ben je uitgekeken op je oude meubels, maar heb je geen zin of budget om alles te vervangen? Wrapfolie kan dan dé oplossing zijn om je interieur een frisse, nieuwe uitstraling te geven. In deze blogpost lees je alles over het aanbrengen van wrapfolie en het onderhouden ervan, zodat jij zelf aan de slag kunt.

Wat is wrapfolie?

Wrapfolie, ook wel bekend als meubelfolie of plakfolie, is een zelfklevende folie die speciaal ontworpen is voor het restylen van meubels en andere oppervlakken in huis. Het is verkrijgbaar in talloze kleuren, patronen en texturen, zoals hout, marmer, beton of effen kleuren. Wrapfolie is een betaalbare manier om je interieur een metamorfose te geven, zonder dat je hoeft te schilderen of nieuwe meubels moet kopen.

Voordelen van wrapfolie

Het gebruik van wrapfolie heeft verschillende voordelen:

·       Kostenbesparend: Het is veel goedkoper dan het kopen van nieuwe meubels.

·       Veelzijdig: Je kunt er bijna elk oppervlak mee bekleden, zoals kasten, tafels, deuren of zelfs muren.

·       Beschermend: De folie beschermt het onderliggende oppervlak tegen krassen, vlekken en slijtage.

·       Eenvoudig te verwijderen: Als je uitgekeken bent op de look, kun je de folie er eenvoudig verwijderen zonder restjes achter te laten.

Ben je nog op zoek naar een mooi wrapfolie om je interieur te pimpen? Neem dan eens een kijkje op www.plakfoliewebshop.nl voor meerdere soorten wrapfolies. Zo pimp je jouw interieur in een handomdraai!

Hoe breng je wrapfolie aan?

Het aanbrengen van wrapfolie is een secuur werkje, maar met de juiste voorbereiding en techniek kun je het zelf doen. Volg deze stappen voor het beste resultaat:

1.         Voorbereiding: Reinig het oppervlak grondig en laat het goed drogen. Verwijder eventuele handgrepen of scharnieren.

2.         Meten en knippen: Meet het oppervlak op en knip de folie op maat, met een overlap van ongeveer 5 cm aan alle kanten.

3.         Aanbrengen: Trek de beschermlaag van de folie af en breng deze voorzichtig aan, beginnend aan één kant. Wrijf met een rakel eventuele luchtbellen en rimpels weg van binnen naar buiten.

4.         Randen afwerken: Verwarm de folie met een föhn op de hoeken en randen, zodat deze goed aansluit. Snijd overtollige folie weg met een scherp mes.

5.         Handgrepen terugplaatsen: Plaats eventuele handgrepen of scharnieren terug en geniet van je nieuwe look!

Tips voor het aanbrengen van wrapfolie

·       Werk in een stofvrije ruimte om te voorkomen dat er stofdeeltjes onder de folie komen.

·       Gebruik een spuitfles met water en een druppeltje afwasmiddel om het oppervlak licht te bevochtigen. Dit geeft je wat speling om de folie te verschuiven voordat deze zich hecht.

·       Gebruik een föhn om de folie te verwarmen en rekbaar te maken, vooral bij hoeken en randen.

·       Wrijf stevig met een rakel of creditcard om luchtbellen en rimpels te verwijderen.

Kan wrapfolie makkelijk schoongemaakt worden?

Ja, een van de voordelen van wrapfolie is dat het eenvoudig schoon te maken is. De gladde, niet-poreuze oppervlakte voorkomt dat vuil en vlekken zich hechten. Je kunt de folie afnemen met een vochtige doek en een mild schoonmaakmiddel. Vermijd schuurmiddelen en agressieve chemicaliën, omdat deze de folie kunnen beschadigen.

Inspiratie voor je interieur

Met wrapfolie zijn de mogelijkheden eindeloos. Hier zijn enkele ideeën om je interieur een boost te geven:

·       Geef oude keukenkastjes een moderne uitstraling met houtlook-folie.

·       Creëer een accent-muur met een opvallend patroon of felle kleur.

·       Transformeer een saaie deur tot een eyecatcher met een marmerlook-folie.

·       Geef je oude salontafel een tweede leven met betonlook-folie.

Laat je creativiteit de vrije loop en mix en match verschillende kleuren en texturen voor een unieke look.

Gerelateerd