Besparen op make-up? 5 manieren uitgelicht!

De meeste vrouwen gebruiken dagelijks make-up. De een beperkt zich tot mascara, terwijl de ander van alles op haar gezicht smeert. Als je tot de laatste groep behoort, gaat je make-up er een stuk sneller door. Hierdoor geef je er maandelijks misschien veel geld aan uit. Gelukkig zijn er manieren om hierop te besparen. Wij lichten er hier 5 uit.

1) Koop online

Als je make-up nodig hebt, kun je bij de plaatselijke drogisterij langsgaan. Helaas betaal je hier vaak onnodig veel voor verzorgingsproducten. Weet je precies wat je moet hebben? Dan kun je ook online make-up bestellen. Door op het specifieke product te zoeken, zie je direct wat je er bij verschillende aanbieders voor betaalt. Dit kan je uiteindelijk een leuke besparing opleveren. Let er nog wel even op of je geen verzendkosten betaalt. Hierdoor kan je make-up onderaan de streep alsnog duurder uitvallen.

2) Houd aanbiedingen in de gaten

Net als veel andere producten is ook make-up met enige regelmaat in de aanbieding. Wil je hierop besparen? Houd aanbiedingen dan goed in de gaten. Je kunt namelijk flink wat geld besparen door op het juiste moment te kopen. Overweeg ook om in ‘bulk’ in te kopen als er producten in de aanbieding zijn die jij veel gebruikt. Je kunt de komende tijd dan weer vooruit met je make-up.

3) Knip tubes open

Tubes met crème of lotion worden vaak al weggegooid voordat ze helemaal leeg zijn. Dit komt vooral doordat je de laatste beetjes er maar lastig uit krijgt via de opening. Omdat er soms nog behoorlijk veel in kan zitten, is het zonde om ze weg te gooien. Knip de daarom open met een schaar. Je staat er ongetwijfeld van versteld hoeveel er nog in zit. Om ook de laatste restjes eruit te krijgen, gebruik je een lepel of mesje.

Waar tubes vaak van zacht materiaal gemaakt worden, geldt dit voor de verpakking van mascara niet. Vandaar dat je deze niet open kunt knippen. Toch is er wel een manier om er zoveel mogelijk uit te halen. Zet de verpakking maar eens gesloten en met de borstel naar beneden in een glas warm water. De korrelige restjes worden zo weer vloeibaar, waardoor je er nog enige tijd mee vooruit kunt .

4) Gebruik cadeaubonnen

Heb je nog een Notino cadeaubon liggen en wil je make-up kopen? Dan is het zonde als je hier geen gebruik van maakt. Het bedrag op de bon wordt immers van het totaalbedrag afgetrokken, waardoor je minder geld kwijt bent aan make-up.

5) Bewaar je make-up goed

We sluiten af met een minder voor de hand liggende tip. Toch kan het je helpen om te besparen op make-up. Als jij je make-up op een warme, vochtige plek bewaart, gaat het minder lang mee. Bewaar het daarom altijd op een donkere, droge plek. Zorg er bovendien voor dat je make-up nooit wordt blootgesteld aan direct zonlicht. Als dit wel gebeurt, kun je het vaak ook binnen de kortste keren weggooien en dat is zonde.

Gerelateerd