Marcel Melis: Carrière, Vermogen, Partner en meer weetjes

Marcel Melis is een succesvolle ondernemer die – na het afronden van zijn opleiding Economie aan de RUG (Rijksuniversiteit Groningen) – zijn loopbaan startte als trader bij BP. Vervolgens groeide hij door naar de rol van senior trader bij Reliant Energy en portfolio manager bij Delta Energy, waarna hij in 2006 Energy Capital Management oprichtte. In 2010 lanceerde Melis MG Investments. Sinds de oprichting van dit fonds is dit uitgegroeid tot een organisatie met meer dan 1 miljard euro aan investeringen. Maar hoe is Melis gekomen tot waar hij nu is, wat is zijn vermogen, woont hij in een riante villa, hoe ziet zijn gezinsleven eruit en wat zijn zijn hobby’s? Je leest er alles over in dit artikel!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Marcel Melis (@marcelmelis)

De carrière van Marcel Melis

We geven je een inzicht in de carrière van Marcel Melis.

Het begin Reliant Energy en Delta Energy

De carrière van Melis begon echt toen hij bij Reliant Energy aan de slag ging als Senior Trader. Daar lag zijn focus steeds meer op het in kaart brengen van afwijkingen tussen de energieprijzen in verschillende gebieden, https://fhm.nl/entertainment/joshua-camera-en-marcel-melisafwijkingen in seizoenen en in de marges op kolen en diverse gascentrales. Door zijn kennis en kunde kreeg hij de kans om bij Delta Energy aan het werk te gaan als Portfolio Manager.

MMT Energy Fund

Nadat Melis een aantal jaar ervaring had opgedaan bij diverse werkgevers, besloot hij zijn eigen hedgefund op te richten. Dit fonds kreeg de naam MMT Energy Fund. Het fonds had maar liefst 150 miljoen dollar in haar beheer. Hoewel het fonds goed presteerde, kreeg het met tegenslagen te maken doordat de energieprijzen gedurende een langere periode steeds meer daalden. Melis besloot de knoop door te hakken en het fonds tijdig te sluiten, zodat hij dit kon doen terwijl het fonds nog winstgevend was.

MGI Family Office

Melis beraadde zich op zijn volgende stap en richtte vervolgens MGI Family Office op, waar hij actief werd als CEO. Met MGI Family Office bood hij investeerders de mogelijkheid om te investeren in de beste hedgefondsen van de wereld. Ook beheerde hij met dit fonds het kapitaal van zijn familie. Met het fonds streefde Marcel ernaar om jaarlijks een rendement van 10 tot 20% te behalen.

Onder leiding van Melis heeft het fonds een groot klantenbestand weten op te bouwen. Dit bestaat uit een kleine 700 institutionele investeerders vanuit de gehele wereld. Sinds de oprichting wist Melis meer dan 1 miljard dollar aan te trekken voor meer dan 20 diverse fondsen.

Young America Capital

Melis is, naast zijn werkzaamheden bij MGI Family Office, ook als Vice President van Fonds Marketing actief bij Young America Capital. Daar zet hij zich actief in om deze Amerikaanse investeerdersbank verder te laten groeien.

Het vermogen van Marcel Melis

Het precieze eigen vermogen van Melis is helaas niet publiekelijk bekend. Wel heeft Melis in diverse podcasts aangegeven dat hij zijn vermogen heeft weten op te bouwen tot meerdere miljoenen euro’s.

Ook is bekend dat Melis één van de duurste villa’s van Naarden in zijn bezit heeft, waarvan de waarde op meer dan 1 miljoen euro geschat is. Ook investeert Melis graag in vastgoed. Daarnaast weten we dat Melis diverse auto’s met een hoge cataloguswaarde bezit, waaronder een Ferrari, Porsche en een Mercedes.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door AMICE (@amice.ams)

De partner van Marcel Melis

Melis vertelt niet veel over zijn privéleven; hij houdt informatie over zijn gezin en de gezinsleden (partner incluis), bewust buiten de spotlight. Wel heeft Melis ooit in een podcast gemeld dat hij een dochter heeft. Hoe zijn gezins- en privéleven er verder uitziet, kunnen we dus helaas op dit moment niet vaststellen.

Andere weetjes over Marcel Melis

Melis houdt zich niet alleen graag bezig met investeringen ophalen voor fondsen, hij investeert ook zelf graag. Zo investeert hij naar eigen zeggen graag in vastgoed en spreekt hij hier ook graag over in podcasts. Daarnaast staat Melis bekend als ‘petrolhead’ en heeft hij een grote passie voor luxe auto’s.

Hobby’s

Melis beschikt over een aantal prachtige, luxueuze bolides die veilig opgeslagen schijnen te zijn in de garage van zijn woning. Melis bezit onder meer een Ferrari 488 Pista, een Porsche 911 Turbo S en een Mercedes 963.

Woning

Melis woont in een prachtige villa in het Gooi, in Naarden om precies te zijn. In 2021 bezocht Floris Wijers van Pure Luxe de villa van Melis en kreeg hij een rondleiding door de prachtige woning. De villa werd ontworpen door Marco van Veldhuizen en is niet alleen maar liefst 1000 vierkante meter groot, maar ook prachtig om te zien. Benieuwd naar deze prachtige villa? Bekijk dan de volledige rondleiding.

Conclusie

Melis heeft na het afronden van zijn studie hard gewerkt om zijn vaardigheden in de financiële industrie verder te ontwikkelen. De resultaten die hij hiermee wist te behalen liegen er niet om; met zijn fonds heeft hij maar liefst 1 miljard dollar weten op te halen en bedient hij een aantal van de meest kapitaalkrachtige investeerders ter wereld. Ook voor zichzelf heeft Melis de schaapjes prima op het droge; met een imposante villa, meerdere prachtige bolides en (als we de geruchten mogen geloven) een gelukkig gezin. Melis kan – met zijn vechtersmentaliteit, harde werken, de ontwikkeling van zijn vaardigheden en diversificatie van zijn investeringen – voor vele ondernemende mensen een zeer goed voorbeeld zijn.

Gerelateerd