3 keer de leukste kamerplanten van dit moment

Zit je erover na te denken om je kamer op te leuken met wat planten? Dat is een goed idee! We zetten de leukste kamerplanten van dit moment voor je op een rijtje.

De ananas plant

De ananasplant heeft letterlijk een ananas op de top en dit is een leuk gezicht. De ananas kun je helaas niet eten, maar het staat wel heel leuk. Daarnaast is het een plant die makkelijk is in de verzorging. De rest van de bladeren hangt naar beneden als een boog.

 

De vrouwentong

Dit is een opmerkelijke plant, omdat zij bladeren heeft die recht omhoog staan met een geribbeld uiterlijk. Ze is best cool om te zien en het is een vetplant, wat betekent dat deze kamerplant niet zo heel veel water nodig heeft. Zo is deze plant ook eens uitgeroepen tot studentenplant van het jaar.

 

De Monstera

Deze kamerplant is erg populair en heb je vast al eens eerder gezien. Deze tropische kamerplant heeft namelijk grote, groene bladeren met inhammen en maakt een gave indruk. Daardoor staat deze plant goed in elke huiskamer. De plant is niet zo eng als de titel klinkt.

De Zamioculcas plant

De Zamioculcas plant, ook wel bekend als de emerald palm, heeft bladeren die recht omhoog groeien met twee bladeren aan weerszijden, waardoor het de vorm van harten heeft. Dit geeft de plant een lieflijke uitstraling en is daarom ook leuk om cadeau te geven. Daarnaast is het een plant die makkelijk in verzorging is en overal in huis leuk staat.

De pannenkoekplant

De pannenkoekplant heeft bladeren letterlijk in de vorm van kleine, ronde pannenkoekjes en heeft daardoor een vrolijke uitstraling. Dit is een ideale plant voor luie mensen, want de plant heeft maar 1x in de twee weken water nodig. Als je soms dus nogal vergeetachtig kunt zijn, is dat bij deze vrolijke kamerplant dus geen enkel probleem.

Gerelateerd