Het kan je bijna niet ontgaan zijn: 2023 was een duur jaar. Of je nu bij de benzinepomp stond af te rekenen, of in de supermarkt; je betaalde aanzienlijk meer dan je een jaar geleden deed. Veel mensen moeten daarom de broekriem aantrekken en keuzes maken in wat zij wel en niet willen uitgeven. Bezuinigen hoeft niet meteen tot problemen te leiden, maar wat als je voor kosten komt te staan die je met alle liefde zou willen betalen, maar die je niet kunt ophoesten? Heb jij een huisdier, dan is er een kans dat deze ziek wordt. Je moet er waarschijnlijk niet aan denken om je huisdier niet te kunnen helpen, wat wel aan de orde kan komen wanneer je de rekening niet kunt betalen. Gelukkig kun je ook een huisdierenverzekering nemen. Wij laten je zien wat dit inhoudt en hoe je deze polis afsluit.
Een verzekering voor je hond
Stel, je hebt een hond waar je ontzettend veel van houdt. Op een dag merk je dat je hond niet helemaal lekker is. Na een paar dagen merk je dat het alleen maar achteruitgaat met hem. Je moet eigenlijk met hem naar de dierenarts, maar je hebt geen rooie cent op je bankrekening staan. Wat nu? Nog voordat zo’n situatie zich voordoet, zou je een hond verzekeren kunnen. Wordt je hond een keer ziek, dan kun je met hem naar de dierenarts gaan. Let wel, een huisdierenverzekering dekt niet alle kosten, maar keert wel tot 80 procent van de factuur van de dierenarts uit. Dit is voor veel mensen net dat beetje hulp dat zij nodig hebben. Het voorkomt dat jij je hond niet kunt laten helpen en dat deze onnodig lijdt, terwijl jij niet opdraait voor de kosten.
Wat wordt wel en wat wordt niet gedekt?
Een huisdierenverzekering kan je heel veel geld besparen. Jij legt iedere maand een bedrag in bij je verzekeraar en in ruil daarvoor dekt deze een groot deel van de behandelingskosten van je hond. Echter, niet alles wordt gedekt. Wil jij je hond graag laten steriliseren, omdat je geen pups meer hoeft? Dan is dit voor jouw rekening. Ook kun je de factuur van je dierenarts niet naar je verzekeraar doorsturen wanneer je verzorgingsproducten voor je hond gekocht hebt zoals bijvoorbeeld shampoo. Heeft je hond overgewicht? Dan kun je daaruit voortkomende klachten niet laten vergoeden door je verzekeraar. Zorg er daarom voor dat je je hond de zorg geeft die het nodig heeft, dat kan je een mooie som geld besparen.
Wil je aanvullende verzekeringen toevoegen?
Wanneer je op de site van Univé gaat kijken naar de mogelijkheden om je hond te verzekeren, zie je dat je ook nog kunt kiezen voor aanvullende opties. Heeft je hond bijvoorbeeld fysiotherapie nodig? Dan kun je een speciaal pakket aan je polis toevoegen. Reis je vaak met je hond? Voeg dan een reisverzekering voor je hond toe. Zo wend je vele risico’s af terwijl het je maar heel weinig extra kost.