Emma Wortelboer: Vriend, Familie, Leeftijd & Meer Weetjes

Ze is tv-maker en presentator bij BNNVara en bekend van onder meer Spuiten en Slikken, dat tot 2018 te zien was op televisie en verder is gegaan op YouTube. Emma Wortelboer lijkt het allemaal te kunnen. Wij vertellen je meer over deze jonge presentatrice, zoals bijvoorbeeld of Emma Wortelboer een relatie heeft en wat ze nu allemaal doet.

Emma Wortelboer is geboren op 26 oktober 1996 in Deventer. In 2015 maakte ze haar eerste stappen richting een televisie carrière doordat ze werd aangenomen op de BNN University. Van 2016 tot 2018 was ze presentator van het programma Spuiten en Slikken. Daarna maakte ze in De Wereld Draait Door het vaste onderdeel Yung DWDD.

Op Youtube heeft ze nu haar eigen rubriek genaamd Emma’s Peepshow. In haar Peepshow behandelt Emma Wortelboer elke woensdag om 17:00 uur onderwerpen rondom seks, liefde en je lichaam. Zoenen, zweten, klaarkomen, puistjes, schaamhaar scheren, seksspeeltjes, ongesteld zijn en meer. Emma geeft je tips, technieken en oplossingen voor al jouw vragen en problemen.

Bekendheid

Emma Wortelboer werd in 2019 een internationale bekendheid tijdens het Eurovisie Songfestival. In 2019 stond Nederland met Duncan Laurence in de finale van het Songfestival. De toen 22-jarige Emma Wortelboer deelde namens Nederland de punten uit: een droom die uitkomt voor de presentatrice. Voor het songfestival begon ze een actie #EMMAdouzepoints, maar ze had nooit verwacht dat ze ook daadwerkelijk de punten mocht voorlezen. In een interview vertelt ze: “Ik begon die actie echt een beetje als bluf. Kan nooit kwaad toch? Tot ik ineens een mailtje kreeg dat ik het mocht doen. Niet normaal en het komt nu wel heel dichtbij.”

Toen Nederland met Duncan Laurence won, stond Emma gillend in beeld van blijdschap. Dit vestigde in heel Nederland de aandacht op haar. Als het aan Emma Wortelboer ligt, deelt ze niet nog een keer de Nederlandse punten uit tijdens het Eurovisie Songfestival. Het zou te moeilijk zijn om haar optreden van 2019 te overtreffen. Wel geeft de presentatrice aan dat ze het Eurovisie Songfestival graag had willen presenteren.

Verkiezingen

Tijdens de verkiezingen verscheen Emma Wortelboer uitgebreid in het nieuws. De presentatrice interviewde elke week in aanloop naar de verkiezingen een politicus. Ook politicus Thierry Baudet kwam aan de beurt, maar de twee zaten duidelijk niet op één lijn. Baudet reageert na een aantal vragen: “Ik vind de toon van de vragen irritant en niet empatisch. Je straalt geen interesse uit en dat inspireert me niet om iets over mezelf te vertellen.”

Als Emma Wortelboer vervolgens vraagt hoe Thierry Baudet dan wél wil dat ze de vragen stelt, reageert hij: “Ja gewoon, je hart is dicht. Je bent hard. Een hard persoon, daar praat ik niet graag mee over intieme zaken.” Baudet spreekt uiteindelijk uit: “Ik merk dat het niet leuk is.” Wortelboer vraagt zich hardop af of alles altijd wel leuk moet zijn. Dat is voor Baudet de druppel. “Nee, maar dit werkt gewoon niet, dus laten we stoppen.” Baudet verlaat geïrriteerd ruimte. De onverwachte reactie van de politicus kwam totaal onverwachts voor Emma en ze wist dan ook niet meer goed wat ze moest zeggen.

Emma Wortelboer Relatie

Emma Wortelboer is al jaren samen met haar vriend Tomer. Maar ze deelt niet heel veel over deze relatie, behalve af en toe een foto van hun samen op haar Instagram. Tomer is regisseur en werkzaam bij dezelfde zender als Emma. Het stel woont samen in een één kamer appartement in Amsterdam Slotervaart, een soort studentenwoning op drie hoog. Samen zorgen Emma en Tomer voor hun poes Tanooki.

Emma Wortelboer Zwanger

Onlangs werd bekend dat Emma Wortelboer zwanger is. Ze is echter niet zwanger van haar ex vriend Tomer. Ze heeft aangegeven een nieuwe vriend te hebben. Een bijzonder nieuwtje, mede omdat niemand nog wist dat ze uit elkaar is met haar vriend.

Ze heeft aangegeven dat ze zelf de relatie met Tomer heeft beëindigd. Haar nieuwe vriend heet Lars.

Salaris

Het praten over je maandelijkse verdiensten wordt in Nederland weinig gedaan. Vooral BN’ers laten hier over het algemeen niets over los. Maar Emma Wortelboer maakt dat helemaal niet uit en heeft geen geheimen. Toen de presentatrice haar nieuwe contract ging tekenen bij BNNVARA, werd er geproost met champagne en geposeerd voor de foto. Zoals veel BN’ers dit doen, werd de foto vervolgens gedeeld op Instagram. Alleen besloot Emma haar nieuwe salaris er ook bij te vermelden.  “Maar voor 70.000 euro bruto per jaar voel ik me aardig bevoorrecht.”

Het is niet de eerste keer dat Emma haar jaarsalaris met de buitenwereld deelt. In een eerder interview met De Volkskrant vertelde ze: “Heel raar dat in Nederland niemand het over zijn salaris wil hebben, terwijl ik denk: wat maakt dat nou uit? Wat verdien ik? Wil je dat weten? Ik verdien 5.300 euro bruto, dat is 3.200 euro netto per maand.”

Weetjes over Emma Wortelboer

  • In seizoen 2020-2021 nam Wortelboer deel aan De Slimste Mens. Ondanks haar jonge leeftijd wist ze al snel de harten te veroveren van twitterend Nederland met haar slimme en scherpe opmerkingen. Uiteindelijk heeft ze het zelfs tot de finale van het programma geschopt. Uiteindelijk verloor ze het van de winnaar van dat seizoen Rob Kemps, die bekend is als zanger van het nummer Snollebollekes.
  • Samen met Renze Klamer presenteerde ze de Nationale 2020 Test van BNNVARA op 26 december 2020.
  • Op Instagram deelt Emma altijd bijzondere kiekjes van zichzelf. Ze neemt geen blad voor haar mond en is erg rebels. Ze deelt vaak uitdagende foto’s op haar Instagram om haar ruim 100.000 volgers toch elke keer weer te verrassen.
  • In de toekomst wil ze graag Amalia interviewen. In gesprek met Nu.nl zei ze: “Ik wil graag Amalia interviewen. Ik ben fan van het koningshuis. Ik denk niet dat ze voor mij gaan. Aan de andere kant dacht iedereen dat ook bij het Songfestival, maar dat is me ook gelukt. Ik heb altijd geleerd dat je je dromen moet uitspreken. Dus: ik wil Amalia interviewen.

Lees ook eens:

 

 

Gerelateerd