5 leuke feitjes die je niet wist over Neymar

Dat Neymar een voetballer is die bij Paris Saint-Germain speelt, is geen nieuws. Dat hij de duurste voetballer ooit is, ook niet. Zijn transfer van Barcelona naar PSG kostte de Parijse club maar liefst 222 miljoen euro, een recordbedrag dat nog steeds niet verbroken is. De voetballer is een opvallende verschijning, en het is dus niet zo gek dat er over hem ook een aantal bijzondere feitjes te achterhalen is. Wij zetten de 5 leukste op een rijtje.

Neymar de pokerspeler

Naast voetbal houdt Neymar van wel meer spelletjes. Zo speelt hij graag een potje poker. Niet zo gek dus dat casino.nl weet te vermelden dat hij voor de tweede keer ambassadeur is van Pokerstars.

Carnaval in Rio de Janeiro

Wat er ook gebeurt: in maart is Neymar even een aantal dagen van de radar verdwenen. Hij is dan ook niet bereikbaar voor zijn werkgever. De reden? In thuisland Brazilië vindt dan het carnaval in rio de Janeiro plaats. En Neymar is daar al jaren op rij te vinden.

Hij lijkt het er dan ook om te doen: hij is elk jaar rond die periode ofwel geschorst, danwel geblesseerd. Dit past wel bij de controversiële Neymar, die bijna net zo bekend is om zijn voetbalskills als om zijn (feest)gedrag buiten het veld.

100 doelpunten en pas 20 jaar

Op zijn twintigste verjaardag wist Neymar zijn honderdste goal in het professioneel voetbal te scoren. Er zijn maar weinig spelers die hem dat nadoen. En kunnen we het dan even hebben over zijn timing? Precies op zijn verjaardag? Twee mooie mijlpalen op een dag, lijkt ons.

In de jaren die volgden (Neymar is inmiddels 29), scoorde hij er nog een aantal: de teller staat aan het einde van seizoen 2020/2021 bij PSG op 219.

Speciale schoenen voor Engelse voetbalvelden

Neymar voetbalde bij drie clubs sinds hij prof werd: Santos in geboorteland Brazilië, Barcelona en hij tekende net bij bij PSG. Maar er waren meer clubs die ooit interesse in hem hadden. Zo kon hij op zijn veertiende al terecht bij Real Madrid, maar kwam Santos net op tijd met een beter bod. Ook toonden West Ham en Manchester City in het verleden interesse in de speler.

Bij die laatste had hij een bijzondere uitspraak: hij was ervan overtuigd dat hij speciale schoenen nodig zou hebben om op de Engelse voetbalvelden te kunnen spelen. Dat zou met modder te maken hebben. De Engelsen zagen het vooral als excuus omdat hij liever in Spanje zou spelen en de interesse was snel voorbij.

Time Magazine

Time Magazine is een toonaangevend, internationaal tijdschrift. In 2014 was Neymar de eerste Braziliaanse voetballer die de cover sierde, een kleine mijlpaal. Is dat nou bijzonder? Als je bedenkt dat er aardig wat grote voetbalnamen, zoals Pelé en Ronaldo, uit Brazilië komen, dan is het best bijzonder dat Neymar de eerste was.

Bonusfeitje: Neymar de rapper

Neymar houdt niet alleen van voetbal, poker, feesten en controverse, hij schijnt ook van rappen te houden. Zo speelde hij mee in een videoclip van MC Guime en kwam er ooit een video naar buiten waarin hij aan het rappen was.

Gerelateerd